HomeAdviesFinancieel voordeel

Financieel voordeel aanschaf Klimaatsystemen

Via de Energie Investeringsaftrek (EIA) kunnen bedrijven fiscaal voordelig investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie. U kunt 41,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving.

Zowel grote als kleinere investeringen energiebesparende en duurzame klimaatsystemen komen in aanmerking voor de Energie-investeringsaftrek (EIA). De EIA is een fiscale regeling waarmee de overheid u ondersteund bij investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en in duurzame energie.

Wanneer u gebruik maakt van de EIA heeft u als ondernemer dubbel voordeel: uw energiekosten gaan omlaag én u betaalt minder belasting. KBH Installatietechniek helpt u gebruik te maken van deze aftrek. Wij onderzoeken vooraf of u voor de Energie Investering Aftrek in aanmerking komt.

Wij hebben de expertise in huis om de aanvraag en afhandeling van deze belastingaftrek voor u zeer eenvoudig te maken.VOORBEELD 1

SUBSIDIE

Stel, u heeft een eenmanszaak en u kiest voor één van onze energiebesparende oplossingen met een voldoende hoog rendement om voor de EIA aftrek in aanmerking te komen. Het te investeren bedrag, inclusief installatiekosten, is bijvoorbeeld €10.000,-.

U heeft dan recht op een extra belastingaftrek van maar liefst € 4.150,- Bij een belastingdruk van 52% is dit dan tevens uw bruto voordeel. Uw netto voordeel zal ca € 2.000,- bedragen.


VOORBEELD 2

SUBSIDIE

Stel, u wilt het kantoor in uw BV conditioneren en u kiest voor één van onze energiebesparende oplossingen welke een voldoende hoog rendement bied om voor EIA subsidie in aanmerking te komen. Het te investeren bedrag, inclusief installatiekosten, is bijvoorbeeld €50.000,-.

U heeft dan recht op een extra belastingaftrek van maar liefst € 20.750,- Bij een belastingdruk van 25% is uw bruto voordeel ca. € 6.900,-. Uw netto voordeel zal ca € 5.000,- bedragen.

» Meer informatie op de website van RVO