HomeAdvies

Degelijk advies om goede kwaliteit te waarborgen

Om onze klanten goede en professionele oplossingen te kunnen bieden, besteden wij veel aandacht aan het advies. Het creëren van het ideale klimaat is een complexe zaak, waarbij met veel factoren rekening gehouden dient te worden. Uitgangspunt voor het advies is de basis van een probleem en/of uw wensen en eisen. Wij zullen vooraf altijd een bezoek brengen om uw locatie te beoordelen en om de betreffende ruimte(s) op te nemen. Indien het nieuwbouw betreft maken wij gebruik van de aanwezig tekeningen. Op deze manier kunnen wij ervoor zorgen dat u de beschikking krijgt over de juiste systemen met de juiste capaciteit en die tevens volgens planning worden opgeleverd.

In ons advies kunnen wij rekening houden met eventuele veranderingen en/of uitbreidingen in de toekomst. Hierdoor waarborgen wij dat uw huidige investering ook naar de toekomst toe zinvol blijft.

Factoren waar wij rekening mee houden zijn:

 • Om hoeveel ruimtes gaat het?
  Het aantal ruimtes dat u wenst te klimatiseren zal bepalend zijn voor het aircosysteem. Indien er meer dan één ruimte te klimatiseren valt, is het mogelijk om verschillende binnenunits aan te sluiten op één buitenunit.

 • Waar worden de ruimtes voor gebruikt?
  In de praktijk blijkt dat er grote verschillen zijn als het gaat om een winkel, een kantoor, een sportzaal, een slaapkamer of een woonruimte. Voor elke toepassing is er een aangepaste oplossing.

 • Welke capaciteit is nodig?
  Heel belangrijk is om een systeem te kiezen dat beschikt over de juiste capaciteit. Een systeem met een te hoge capaciteit kan tocht, hoge temperatuursschommelingen en een hoge energierekening tot gevolg hebben. Met een te lage capaciteit zal u de gewenste temperatuur niet behalen. Om de juiste capaciteit te bepalen zal met een aantal beïnvloedende factoren als bijvoorbeeld zoninfiltratie, lichtbronnen, aantal personen in de ruimte en aantal computers rekening moeten houden.

 • Waar worden de systemen geplaatst?
  De buitenunit moet geïnstalleerd worden op een geschikte plaats, op een stevige basis en eenvoudig te bereiken voor onderhoudswerken. De installatiemogelijkheden van de binnenunits zijn afhankelijk van de omstandigheden, bijvoorbeeld of er een verlaagd of vals plafond aanwezig is of dat er plaats vrij is aan de muur. Tevens blijft de specifieke plaats van het systeem nog steeds van groot belang, omdat elk toestel een eigen patroon voor de luchtverdeling heeft. De binnenunit op een verkeerde plaats installeren, kan leiden tot tocht en geluidsoverlast.